Hvem kan bruke Daysy

Kort fortalt, alle! 

Daysy i fruktbar del av livet

 • DAYSY NÅR DU ER UNG: Du kan når som helst begynne å bruke en Daysy PFC. Etter aller første Mens kan det ta et par år før syklusen blir stabil.  
 • DAYSY NÅR DU ER MELLOM 19 OG 40: Daysy PFC finner eggløsningene, EL, og du nyter friheten over å ha kontroll med syklusen og vet når du er fruktbar eller ikke. Skulle din syklus være eller bli variabel i lengde eller ellers komme på "videvanke", får du eksperthjelp i tolkning fra PFC Nordic som gratis service.
 • DAYSY NÅR DU ER OVER 40: Ikke noe problem. Daysy PFC fungerer utmerket. Overgangsalderen pleier for de fleste å komme i 53-årsalderen. Syklusmønsteret endres gradvis noe før, og med DaysyView har du full kontroll. Også her får du tolkningnshjelp.

Daysy etter hormonell prevensjon og spiral

 • OVERGANG FRA HORMONELL PREVENSJON: Slutt med den hormonelle prevensjonen. Det mest ideelle er så å ta en måneds pause og begynne ved andre mens. Kroppen har da sannsynligvis kvittet seg med resthormoner. Det går an å begynne ved første M(ens) som er en kunstig, men det hender at denne syklusen blir forstyrret av kunstige hormoner.  
 • OVERGANG KOBBERSPIRAL: Bruker du kobberspiral, har du eggløsning og kan bruke Daysy mens du ennå har spiralen, f eks under «innkjøringen» de første 3-4 månedene. Alternativt tar du den ut og begynner ved første M.
 • OVERGANG FRA HORMONSPIRAL: Ta ut spiralen og begynn ved neste M. 
 • NÅR DU VIL BLI GRAVID: Vi anbefaler å la det gå 5-6 måneder fra slutt med prevensjonsmidler slik at syklusen igjen kommer i balanse. Dette er viktig for både mor og barn. Bruk DaysyView.

Daysy etter svangerskap

 • OPPSTART ETTER SVANGERSKAP: Du kan begynne når som helst – men Daysy vil gi gult lys helt frem til etter første eggløsning, da den ikke vet hvor i syklusen du er. Det eneste vi vet med 100% sikkerhet er at første eggløsning kommer 10-14 dage før første Mens. Mange velger derfor å begynne ved første M.  
 • NÅR DU AMMER ELLER HAR SMÅ BARN: Mål etter nattens lengste søvnperiode og før du ammer – er det kl 3 eller 4, er det helt ok. Må du se til barn i løpet av natten, går det som regel helt fint å måle hvis du får deg en times søvn etter du stelte barnet.  

Tips og triks

 • SKIFTARBEIDE: Ikke noe problem. Du måler ganske enkelt utpå ettermiddagen etter å ha sovet. Vi har mange brukere som gjør dette, og tolkning av mange måleprotokoller viser at «kroppen virker normalt». Cluet er ganske enkelt at når kroppen får noen timers søvn, slapper de store muskelgruppene av og lager ingen egenvarme – og kroppstempen går ned mot grunn- eller basal-tempen.  
 • DAYSY OG ANGREPILLEN: Som Daysy-bruker vet du om du må ta en angrepille om «uhellet er ute», dvs om du er i de fruktbare dagene eller har hatt eggløsning. Du fortsetter å måle hver dag. Tar du angrepillen og får en avbruddsblødning, legger du denne inn som M(ens) i Daysy. I alle tilfeller, gjelder angrepillens pakningsvedlegg om å være til det ytterste forsiktig frem til neste M igjen. 
 • AVBRUTT MÅLING: Skulle du bli forstyrret under måling og denne avbrytes, er det bare å ta en ny. Dette går så lenge ingen verdi er lagret for dagen. 


Hva kundene våre sier 

  "Jeg vil og har allerede anbefalt den, fordi jeg tror det er den beste og sunneste måten å kjenne kroppen din på."

«Den viktigste positive effekten av å slutte med hormonell prevensjon er at jeg ikke lenger får soppinfeksjoner, som jeg tidligere var mye plaget med. Hormonell prevensjon hadde også negativ innvirkning på humøret mitt.»


Soppinfeksjoner i skjeden, vaginal bakteriose m.v.: I flg boken "Gleden med skjeden" vil over 50% oppleve dette. Hovedårsaken nevnes ikke i boken. Hormonet progesteron tas bort ved bruk av hormonell prevensjon. Konsekvenser: Lavere kroppstemperatur og 2 andre hormoner som styrer pH i kroppen og skjeden + regulerer skjedeklimaet kommer ut av kontroll - og "elendigheten" begynner. Les mer ..

Gå til butikk